Родословно дърво

Защита за дома - Родословно дърво

Според Фън Шуй, родът е част от богатството на дома. Дори когато жилището не е наследствено, а съвсем ново и закупено изцяло с пари на семейството, родителите са допринесли за него. Осигурили са образованието на един от членовете в къщата. В китайските домове има кът, посветен на предците. Там се пазят снимки и предмети, изработени от баби, дядовци, пра-родители. Подходящи места за почит към предците са секторите от Магическия квадрат, свързани със знанието или помощниците.

Някога българското гражданско общество се е състояло от родове. (Хората са действали не от свое име, а от името на рода си.) Принадлежността към рода е била въпрос на гордост. Колкото повече минало зад гърба ти - толкова повече устойчивост на семейството и бъдеще за децата напред. Родът е енергиен поток, който зарежда семейството със сила. Днес този поток пресъхва.

Зависими сме от работното място. Напускаме домовете си, дори страната. Прекарваме празниците с приятели и колеги. Децата не познават лели и братовчеди. Рядко им разказваме за прадядовците...

Най-добрият начин да се възползваме от силата на рода е да посетим местата и да говорим често с роднините. Родовата книга и родословното дърво ще подготвят децата за бъдещето:

 

Днес все по-често се говори за фалшивите новини. 

Няма по-прост начин да се преборим с фалшификатите от Родословното дърво и Родовата книга. Снимките на реални, живи хора, които децата ви познават, техните разкази ще им дадат информация от първа ръка. Такива банални неща като дрехите, с които са облечени хората на снимката, начина, по който изглежда кухнята, къщата, населеното място ще им дадат реална представа за живота в близкото минало. Тези банални неща ще "гътнат в канафката" всеки фаршификат. Децата ще имат самочувствие, че познават реалността и сами могат да се ориентират в нея. Ще сравняват чутото и прочетеното в учебниците и медиите с това, което са видели с очите си. Ако сте готови да боядисате апартамента заради Фън Шуй, родословното дърво няма да ви затрудни.

 

Може да преснимате стари фотоси, писма, дневници, документи с телефона си и да направите родословното дърво в компютъра, като свързани файлове. Ето какво са ни оставили предците по този въпрос:

 

(1) Маказ - годеж, (2) Голям маказ - сватба, (3) Канатица - семейство, (4) Голяма канатица - род. Това са правилата за създаване на родословното дърво. Те са втъкани и извезани в шевиците, престилките, килимите. Канатицата се среща навсякъде по света. Двата слепени триъгълника са древен символ на плодовитост. Смисъла на думата "канатица" се свързва с криле. Символичното й значение е вечност.

 

Извън този общо приет смисъл на думата "канатица", да направим още едно предположение за значението й:

В светилището на Тангра от Волжска България е издълбана фигурата "канатица". Големите родови обединения на българите в централна Азия се наричат "каганат". Или:

Голяма канатица – род. Още по-голяма канатица – каганат.

 

Сякаш за наше улеснение, в килимите, фигурата на канатицата често се комбинира с дърво. Канатицата изгражда ствола и разклоненията на дървото. Това ще ни даде възможност да развием нашето родословно дърво както в ляво и дясно, така и нагоре.

 

Родът е мощен енергиен поток. Всичко за разработването на родословното дърво на вашия род ще намерите тук. Безплатно е!

http://martenitca.000webhostapp.com/%D0%A0%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D1%82/

 

 

 





{START_COUNTER}