Фън Шуй днес

 

Фън Шуй днес                                                 

 

 

Освен всичко друго, днес Фън Шуй е и индустрия:

Има кантори. Специалистите в тях ще ви дадат съвети на място или ще посетят дома ви. Ще го изследват и ще „назначат лечение“ за слабите места в жилището. Има програмни продукти, с помощта на които сами ще откриете зоните на по-благоприятните или неблагоприятни звезди за съответната година. Има курсове, където ще получите Фън Шуй знания. Както и безброй магазини, в които се продават Фън Шуй талисмани за благополучие, любов, изобилие, късмет.

 

 

Тук ще разгледаме темата „Фън Шуй днес“ от друга гледна точка: Древното китайско знание е на повече от три хиляди години. Няма смисъл да го изучаваме ако не го отнесем към съвременния начин на живот. Какво от завещаното знание както на китайците, така и на нашите предци, може да ни е полезно днес за:

 

 

Материалите, с които обзавеждаме дома:

Правило: Повече естествени материали. Повече ръчен труд.

Вижте под заглавието „Мебели от дърво“, „Естествен текстил“, „Ръчни килими, черги“

 

 

За подредбата на мебелите вкъщи.

Правило: На небето няма квадратни облаци. Планинските пътеки се вият нагоре. Природата не обича правоъгълници, прави линии и остри ръбове. Спестете си ги и у дома.

Правило: Празните пространства са част от обзавеждането. Енергията криволичи в дома ви по вашия път между мебелите. Направете й място да мине.

Вижте под заглавието: „Мебели по поръчка“.

 

 

За почистването на тъканите, на мебелите, на въздуха в жилището.

Правило: Петте Фън Шуй елемента се намират помежду си в цикъл на хармония или цикъл на противопоставяне (конфликт). Цикълът на конфликт е вид разчистване. Всеки от петте елемента е „почистващ препарат“.

Земята поглъща водата. Жълтият цвят (земя) в банята ще държи пода сух, а влажните помещения – без плесен и мухъл.

Металът е вътрешността (ядрото) на земята. Металният звън пречиства цялата жива природа (ефира). Чисти въздуха от вируси и бактерии, заземява вредните енергии.

Водата мие и пере.

Дървото (живата природа) пречиства организма на човека, лекува го и го храни.

Най-силна пречистваща сила притежава огънят. Той разчиства.

Вижте под заглавието: „Празници, защита, почистване“, както и „Фън Шуй и Екология“, „Стоки без опаковки“, „Билки, подправки, хранителни добавки“.

 

 

За подреждането на предметите в пространството на жилището. За разпределението на времето между работа, почивка, време за децата и близките... Вижте под заглавието „Календар на дома“.

 

Статии от редакторите на тази страница по темата „Фън Шуй днес“ ще намерите тук.

 

Редактори: Анна, Валерия

e-mail: baba_marta@mail.bg





{START_COUNTER}