Опаковане на подаръци

Опаковане на подаръци: съвети и трикове от професионалисти

 

Обичате ли да радвате любимите си хора със специално подбрани за тях подаръци? Това е нещо, което топли сърцето не само на получателя на подаръка, но и на човека, който го поднася. Една от най-любимите части на всички е подготовката на подаръка преди поднасянето му.

 

Това включва създаването на красива и подходяща опаковка, която отговаря на размера, стила, дизайна и формата на подаръка. Много хора предпочитат да се заемат с тази задача сами и да вложат своята креативност в създаването на красива опаковка.

 

Ако и вие за първи път се захващате с тази задача, може би ви трябват някои насоки, които да ви помогнат да създадете опаковка на подаръците за вашите близки хора бързо, качествено и красиво. Екипа на Giftbox.bg притежава изключителни умения в опаковането, които ще споделим с вас в следващите абзаци.

 

Как да опаковаме подаръци: избор на хартия

 

Забравете за шарените тънки хартии, които нито са качествени, нито красиви. Знаете ли, че вместо тях може да използвате обикновена хартия за печене или класическа восъчна хартия. Сгънете хартията на две и опаковайте подаръка като го обвиете от всички страни.

 

Друга интересна алтернатива на обикновената подаръчна хартия е вестникът. Той е страхотно предложение за опаковка в ретро стил, която много хора биха оценили високо. Отново сгънете лит от вестник на две и опаковайте подаръка. Ако са ви нужни няколко страници от вестник, може да ги закрепите с помощта на лепило или двойнолепящо тиксо.

 

Предлагаме ви и още един интересен вариант на опаковка. Вместо хартия изберете тънък, но не прозрачен плат. Обвийте подаръка и стегнете плата с панделка, за да не се отпусне.

 

Опаковки за подаръци с декоративни елементи

 

Хартията, вестника или платовете са основната част на опаковката. Може да декорирате тези основа според вашите лични предпочитания. За целта може да използвате различни подръчни материали като панделки, копчета, мъниста, дантели, канап, зебло и всичко, което може да намерите по шкафчетата вкъщи.

 

Например към опаковката от готварска хартия може да залепите парче зебло, върху него дантела, която да декорирате с мъниста. Стегнете опаковката с канап, който да завържете на панделка.

 

Опаковката от плат може да бъде допълнително украсена с дебела пандела в красив контрастен цвят на основния. Може също да закрепите декоративни елементи като мъниста и други бляскави топченца с помощта на топъл силикон.

 

Истината е, че може да създадете прекрасни опаковки за подарък с всякакви подръчни материали, стига да може да развихрите креативността си. Не се притеснявайте да експериментирате с нестандартни материали и декорации, когато търсите идеи за опаковане на подарък.





{START_COUNTER}