Природа или символи на природа

ФънШуйзадома

направи си къщата дом

Какво да изберем:

Истинска природа или символи на природа в дома?

 

Днес твърде много се говори за екология. Акцентът се поставя върху опазването на природата. За да опазим дръвчето в кварталната градинка, сме готови да се лишим от дървени мебели, дървена дограма, дървени подове, дървени гардероби, дрехи от естествен текстил, обувки от кожа, спално бельо от памук, съдове от истински порцелан, вълнени килими, стъклени лампиони… Готови сме да се лишим дори от елха.

Ако продължа в духа на сарказма, ще кажа, че в такива случаи Фън Шуй препоръчва да внесем в дома символи. Да сложим по една статуетка – символ на естествените материали (дърво, метал, земя…)

Съвременната дефиниция за екология звучи доста заплашително: Думата „екология“ означава отказ от природа в дома!

Много хора отхвърлят това криво разбрано „опазване на природата“ и в най-буквалния смисъл на думата се връщат в землянките. Да, кирпичът се завръща.

 

 

Естествено, чрез съвременени технологии и всички удобства на модерната кирпичена къща. Оказва се, че тези сгради имат много предимства: Технологията е безотпадна.

 

 

Кирпичената къща е издръжлива. На много места в страната все още хората живеят в кирпичени къщи, строени в началото на миналия век. Сградата има добра топлоизолация. Къщата „диша“. Без да е опакована в стиропор, като термус - през лятото е прохладна, а през зимата е топла.

 

Редактори: Анна и Валерия

gsm: 088 74 451 48, e-mail: baba_marta@mail.bg

ФънШуйзадома

 





{START_COUNTER}